Waar het op staat

 I N  V O O R B E R E I D I N G

[T]ussen het componeren van alle songs en stukken voor After All door, schreef ik nog een reeks andere nummers. Sommige ervan in het Engels, andere in het Nederlands, weer andere volledig instrumentaal. Ik besloot de Nederlandstalige, aangevuld met ander materiaal wat ik nog had liggen, verder uit te werken en – na ruim 15, 16 jaar – weer een eigen studio-album te gaan uitbrengen.

Het album gaat Waar het op staat heten en telt zo’n 13 nummers. De basis is al grotendeels af, aangezien ik gewend ben om zelfs demo’s tot in de puntjes uit te werken. Dat scheelt altijd een hoop bij de mix, eindmix en de mastering.

Door andere werkgerelateerde drukte, is de release van Waar het op staat alweer verschoven, nu naar 2021. Het zal in mijn geval voor het eerst als digitale download via een muziekdistributeur en als songs op streamingsdiensten gebeuren. Maar wie weet toch nog vergezeld van een ‘good old’ fysieke cd.

Het blijft iets hebben om een album vast te kunnen houden. Het summum in dat opzicht is en blijft natuurlijk een release als LP voor hardcore vinylofielen. Er gaat niets boven zo’n grote hoes, bij voorkeur uitklapbaar en vergezeld van fraai vormgegeven binnenwerk met uitgekiende typografie. Het is een onlosmakelijk onderdeel van de beleving, die met kop en schouders uitsteekt boven de kille download van een pietepeuterige digitale afbeelding.