CD's

[T]erwijl ik rustig doorwerk aan mijn nieuwe solo-cd Waar het op staat, samen met aan de veel langere voorbereidingen voor de dubbel-cd die ik ook van de epic tale After All wil maken, vindt je hieronder enkele eerder verschenen cd’s. Hoewel een ge-remasterde heruitgave van enkele ervan wordt overwogen, als download(s) via een muziekdistributeur, zijn de meeste fysieke exemplaren alleen nog tweedehands te vinden.

Waar het op staat  [studioalbum in voorbereiding]

Nederlandstalig cd-album met 13 nummers over allerlei thema’s. Muziekstijl (sympho-)rock, pop, breekbare kleinkunst en meer. Inclusief 2 instrumentale tracks.

 

 

 

N.B. Tracks van dit album alleen ter info (nog niet afspeelbaar).

Voordat je het weet  [2005]

Nederlandstalig cd-album met 13 nummers over allerlei thema’s. Muziekstijl variërend van breekbare kleinkunst tot pop en (sympho-)rock. Inclusief tekstboekje.

 

 

 

Twiddley bits  [2000]

Instrumentaal cd-album met 21 van de vele composities voor ditmaal akoestische gitaar die ik door de jaren heen schreef. Ik speelde de uiteenlopende en relatief korte stukken in op 3 Yamaha’s uit de jaren ’60 (een 6-snarige, een 12-snarige en een 6-snarige klassieke). De opnamen hield ik zo droog mogelijk, om dichter bij de klank van elk ervan te blijven.

 

uit de Wind  [1999]

Indringend Nederlandstalig cd-album (m.m.v. samengestelde band ‘Wij’) met 15 pakkende nummers over heikele onderwerpen zoals incest en ander seksueel geweld, depressie, straatvrees, rouwverwerking (o.a. kindje verliezen), stemmen in je hoofd, isoleercel, etc. Naast alle emoties vandien, komen ook geborgenheid, vriendschap, liefde, hoop en verwachting ruimschoots aan de orde. Muziekstijl varieert van breekbare kleinkunst tot pop en stevige (sympho-)rock. Inclusief tekstboekje.

 

Oorlogsstad  [2002]

Single-cd van De Ton van Mourik Band over Srebrenica, de Balkan-oorlog en uiteraard ook over ander oorlogsgeweld. De cd werd indertijd ook overhandigd aan de toenmalige enquêtecommissie. De bijbehorende clip onder de audiospeler bestaat uit indringende, niet eerder vertoonde beelden uit de privé-collectie van (voormalige) Dutchbatters. ‘Oorlogsstad’ blijkt, evenals het nummer ‘Angsthaas’ op ‘uit de Wind’ veel veteranen aan te spreken, door herkenbare emoties.

De Ton van Mourik Band

De jaren waarin Maarten Jansen, Bob Groothuis, Robin Buenk, Rob Kroon en ik ons met eigen werk probeerden te onderscheiden van het zoveelste bandje, leverden veelzeggende nummers op. Sommigen ervan kwamen later op mijn eerste solo-cd Voordat je het weet terecht. Van de Ton van Mourik Band zelf is Oorlogsstad, met als 2e nummer Morgenland, de enige single-cd gebleven.