Boeken

[I]k heb tot nu toe zo’n 15 boeken geschreven. Een tiental ervan verscheen bij uiteenlopende uitgevers in binnen- en buitenland. Sommigen zijn nog steeds nieuw of tweedehands verkrijgbaar in (online) boekwinkels of vergelijkbare sites. Hieronder een kleine greep uit het oeuvre.

de Eerstelingen ISBN 9 789058 040688/ 270 blz.

Deel I van de Quadrantijnen-trilogie  [50.000 exemplaren verkocht]

‘Waar ligt de macht over leven en dood?’

Op zoek naar een vertaler voor een oud en mysterieus document, ontmoet Anna van Amstel de flamboyante hoogleraar Frascan Barieux. Wanneer alles wijst op een uniek ooggetuigenverslag van een opzienbarende gebeurtenis uit de wereldgeschiedenis, gaan Anna, Barieux en enkele anderen op zoek naar de ontbrekende andere helft van de handgeschreven brief. Tot hun ontzetting jaagt het syndicaat de Quadrantijnen op hetzelfde.

– Maar waarom verdwijnen er tegelijk wereldwijd relikwieën?

de Naamkamer  ISBN 9 789058 040695 / 332 blz.

Deel II van de Quadrantijnen-trilogie

‘Waar ligt de macht over ieders naam?’

Als donderslag bij heldere hemel hoort hoogleraar Frascan Barieux dat hij ongewild een van de eisende partijen is bij een internationale claim op het eigendomsrecht van de Sint-Pieter in Rome. Wanneer hij wil aantonen dat er sprake is van een naamsverwarring, raakt hij verwikkeld in een zoektocht naar een specifieke middeleeuwse aflaat, die op zijn naam zou staan.


– Maar wat is het verband met het hacken van de grootste database ter wereld door de Quadrantijnen?

de Tijdmeesters  ISBN 9 789058 040701 /300 blz.

Deel III van de Quadrantijnen-trilogie

‘Waar ligt de macht over de tijd?’

Bij het ophalen van een portretfoto van zichzelf en zijn nieuwe liefde, hoort Frascan Barieux over een verdwenen foto die, bijna een eeuw geleden, wereldwijd voor opschudding zorgde door een schokkende onthulling. Achteraf beseft hij dat een gelijksoortige nieuwe foto het uitgelezen middel is om de ware aard van Eligius, de internationaal geprezen voorman van het wereldwijde syndicaat de Quadrantijnen, te tonen. Het is alleen geen gewone foto en de arm van Eligius reikt verder dan het zichtbare.

– Maar waarom zetelen de Quadrantijnen inmiddels ongemerkt in Jeruzalem? Welk drama ontspint zich rond alle claims op deze stad?

Rembrandt en ik  ISBN 9 789058 040565 / 216 blz.

Een meesterschilder in vier portretten belicht

Zijn naam kennen we. Zijn werk nog beter. Maar wat dacht, voelde, zag en zei Rembrandt van Rijn zelf? Wat waren zijn persoonlijke gevechten, angsten, dromen, twijfels en zekerheden? Wie waren de vrouwen in zijn leven, zijn medestanders of tegenstanders, en hoe was hij als echtgenoot, minnaar en vader? Aan de hand van vier geromantiseerde ooggetuigenverslagen door vrienden, naaste familie, vakbroeders en rivalen, komt Rembrandt in dit boek op een verrassende manier tot leven. Ze nemen de lezer mee naar een leven vol passie, rivaliteit, hang naar geld, en verdriet. Rembrandt en Ik is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van Eyeworks. Tegelijk bevat het boek een reeks kleurenfoto’s uit de serie.

De dekmantel  ISBN  9 789058 041104 / 190 blz.

Biografische roman

De dekmantel is het waargebeurde levensverhaal van de Nederlandse zakenman Hans Hamoen. Zijn handelsfirma diende als kanaal voor grootschalige bijbelsmokkel naar Oost-Europa. Mede door zijn inzet ontvingen vervolgde christenen meer dan 1 miljoen bijbels. Ondanks het succes en vele wonderen, gaat het bedrijf failliet. Als Hans de draad weer oppakt, voorziet hij met stichting World Partners de allerarmsten van een inkomen en hoop. Ook kan hij met zijn verhaal over de bijbelsmokkel naar buiten komen. Maar terwijl hij dacht onder de radar gebleven te zijn, blijken inmiddels opengestelde archieven dramatische onthullingen te bevatten.

Bruidsvlucht  ISBN 90 435 0192 1 / 78 blz.

Autobiografische novelle over de liefde

Door onoverkomelijke vliegangst kan de ik-persoon zijn lief niet vergezellen op haar tiendaagse reis door Israël. Toch maakt hij de tocht door telefoontjes en berichten op afstand mee. Tegelijk ontspint zich het verhaal achter hun wonderlijke liefde en hartstocht. De onverklaarbare wetenschap dat zij elkaars andere helft zijn, komt ook tot uiting in een zoektocht naar het geheim achter ‘de rib’. Volgens oude Joodse geschriften is de vrouw immers uit een deel van de man gemaakt. Aangespoord door een bevriende rabbi doet de ik-persoon opzienbare ontdekkingen over het wezen van man en vrouw. Verwondering, verlangen, gemis, wachten en vervulling wisselen elkaar in een breekbaar spanningsveld af.

Gluton  ISBN 90 76953 21 X / 92 blz.

Autobiografie

Als jonge knaap archeoloog willen worden, is één ding. Tegelijk overweldigd worden door een ontluikend schrijf- en muzikaal talent een ander. Dit intieme kijkje in mijn leven en associatieve gedachtenwereld schetst niet alleen een fascinerend beeld van mijn vroege ontwikkeling. Ook vormt het een levendig tijdsbeeld van het staartje van de jaren vijftig tot het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Mede door speels gebruik van karakteristieke merknamen en songteksten, ontstaat een boeiend maar vooral authentiek portret van de eerste twintig jaar van mijn leven.

Te vuur en te zwaard!  ISBN 90 6067 633 5 / 141 blz.

Een historische jeugdroman

In het jaar 836 ontdekken twee jongelui van veertien, Vester en Floor, vijf vikingschepen op de Noordzee. Hebben de wrede Noormannen het op Dorestat gemunt, de bloeiende handelsstad landinwaarts? In dat geval is het gevaar alleen af te wenden als Dorestat (Wijk bij Duurstede) zich te vuur en te zwaard verdedigt. De roekeloze Vester besluit de Vikingen langs de Rijn te volgen, terwijl Floor bliksemsnel op weg gaat om Dorestat te waarschuwen. Maar of het hen allebei zal lukken… In ieder geval zorgen een Vikinghoofdman, een bosbewoner, een vreemdeling, een droom, een robijn en een kruisbeeld voor een stroom onverwachte gebeurtenissen.